پرچم عدالت خواهي را همواره پيامبران الهي و پيروان راستين آنان بر دوش كشيده‌اند.امروز و هميشه مجاهدت در زير اين پرچم، صادقانه ترين نشانه‌ي پيروي از رسولان الهي است. آنچه در كنار همه‌ي الزامات اين حركت، ضروري و حياتي است آن است كه اوّلاً مراقبت شود كساني با انگيزه هاي ديگر، اين شعار حق را ابزار نكنند. و ثانياً به نام عدالت طلبي، حركتي غير منصفانه از سر جهل يا غفلت انجام نگيرد. صبر و بصيرت را براي شما و ديگر تشكلهاي عزيز دانشجوئي از خداوند متعال مسألت ميكنم. مقام معظم رهبري

بیانیه ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام در مورد " طرح ساماندهی گلزارشهدا"
جلوي محو آثار شهدا را بگيريد!  (ويژه)  

تغییرات مورد نظر که با تخریب قبور مطهر شهدای گمنام وصدها شهید در جوار آنان آغاز شد، حاکی از محتوای برنامه ای است که در مراحل اجرای آن شاهد محو آثار موجود در موزه مردمی دفاع مقدس خواهیم بود و این خسارتی آشکار و گناهی نابخشودنی است

  
 
دوشنبه 20 آبانماه 1387  

 

مدتی است تحت عنوان " طرح ساماندهی گلزارشهدا" اقداماتی جهت تغییر چهره و فضای محوطه های گلزار شهدا و قبور مطهر شهیدان آغاز شده که موجی از نگرانی و حساسیت در میان خاندانهای معظم شهدا و عاشقان این زیارتگاهها بر انگیخته است.
چنین به نظر می رسد که پس از انهدام بخش عمده ای از آثار بر جای مانده از دفاع مقدس و نوسازی فضاهایی که یادگار لحظه های پر شکوه جهاد و شهادت بود، اینک می رویم تا غفلتی مجدد را تجربه کنیم و همانگونه که عظیم ترین مجموعه فرهنگی  تاثیر گذار در انتقال فرهنگ شهادت طلبی را با نشناختن قدر عناصر ویژه آن به باد دادیم وبرای عرضه عظمت ایثار و مظلومیت رزمندگان اسلام از آن سود نبردیم، مجددا نیزمی خواهیم  با ساده سازی صورت مساله، این مورد مهم  را نیزکه نمایشگر مقطعی بی بدیل از تاریخ  فرهنگ مردمی معاصراست بدون بذل توجه ، دقت و وسواس لازم و به نحوی سطحی و غیر اصولی حل و فصل نماییم.
تغییرات مورد نظر که با تخریب قبور مطهر شهدای گمنام وصدها شهید در جوار آنان آغاز شد، حاکی از محتوای برنامه ای است که در مراحل اجرای آن شاهد محو آثار موجود در موزه مردمی دفاع مقدس خواهیم بود و این خسارتی آشکار و گناهی نابخشودنی است که آثار متنوع دلدادگی و قهرمانی والدین، همسرو فرزندان شهدا را که با عشق به شهید و اعتقاد به راه شهید در مجموعه اختصاصی خانواده خود  فراهم آورده اند، جمع آوری کنیم و به جای آن طرح بی روح و بدون عاطفه یکسان سازی محوطه و قبور مطهر را به اجرا درآوریم؛ خصوصا آن که گنجینه ای گرانبها از والدین شهدا که در حمایت از فرهنگ شهادت طلبی، در این فضا به یادگار گذاشته اند، وجود دارد که در حالی که بسیاری از آن عزیزان از میان ما رفته و به شهیدان خود پیوسته اند خود سرمایه ای معنوی و نیازمند حفظ و توجه و تبلیغ است.
از سوی دیگر گلزار شهدا در هر گوشه کشور، مبتنی بر فرهنگ و سنت بومی و ذوق و سلیقه بازماندگان شهدا شکل یافته است. انهدام این آثار و اجرای طرح ساماندهی نه تنها تجاوز به حقوق قانونی خانواده های شهیدان می باشد؛ بلکه  به معنای حذف و محو بخش مهمی از عناصر ارزشمند فرهنگ ایثار و شهادت در کشور است که حین جریان داشتن دفاع مقدس و در کمال اخلاص و قهرمانی به وجود آمده و بارز شده اند.
بر این اساس ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام توصیه می نماید که حتی الامکان و با تعهد عمیق قلبی به حفظ، اصلاح و ترمیم وضع موجود پرداخته شود تا با کمترین هزینه معنوی بیشترین منفعت اجتماعی حاصل گردد.
حداقل تغییرات ضروری مبتنی بر طرح هایی اعمال شود که  با مد نظر داشتن مولفه های هنر و ذائقه منطقه ای، می تواند ضامن حفظ اصالت تاریخی فضای گلزارها باشد.
در صورت ضرورت اعمال تغییرات، حتما با  فیلمبرداری کامل و تهیه عکسهای متعدد و واضح از وضعیت فعلی هر مزار  و در یک برداشت تکمیلی و با در نظر داشتن جایگاه مزار در فضای کلی قطعه و گلزار، و برای هر گلزار و هر قطعه با ملحوظ داشتن اجزای آن، اقدام به تامین راشهای کامل و در صورت امکان و توان، به ساخت مستند های اختصاصی برای هر شهید اهتمام شود. پس از تهیه  مدارک تصویری کامل، اشیا و یادگارهای موجود به محل مناسبی منتقل وبا تاسیس یک موزه در محوطه گلزارها به نمایش گذاشته شود.
نهادهای مسوول با پرهیز از خودمحوری و خودسری، بنا را بر تعامل سازنده و گفتگوی صمیمانه با بازماندگان معظم شهدا نهاده و ضمن دعوت از آنان، مقدمات تشکیل یک شورای منتخب را فراهم کنند تا در یک روال مشارکتی و در معیت گروههای متخصص از سازمانهای مسوول، کلیه طرحها را با توجه به جزییات قبل از اقدام به اجرا، بازبینی و تایید نمایند. بدیهی است در صورت تایید طرح از سوی نمایندگان خانواده های شهدا، دیگر عزیزان با اعتماد به نظر نمایندگان خود با اجرای طرح ساماندهی موافقت و همراهی خواهند کرد.
لازم است با توجه به حضور جمع کثیری از جوانان و نوجوانان در زیارتگاههای شهدا، از سامانه های جدید الکترونیکی جهت ارائه اطلاعات جامع و مفید درباره تک تک شهدا، خانواده ایثارگر آنان، وضعیت سابق مزار شهید، عملیاتهای دفاع مقدس، فرماندهان نام آور، آیات و روایات و کلام امام راحل و رهبری معظم درباره شهید و شهادت، و حتی بازیهای جنگی تهییج کننده روحیه دلاوری و جنگاوری در فضای مجازی استفاده شود؛ تا از طریق این پایگاههای اطلاع رسانی ارتباط سازنده و پایداری بین نسل نو و نسل حماسه سازان برقرار گردد. البته همه این اطلاعات را که بخش اعظم آنها در اختیار بنیاد محترم شهید و امور ایثار گران می باشد با عملیاتی ساده و هزینه ای اندک می توان به شبکه بین المللی اطلاعات نیز متصل نمود.
علی ای حال این ستاد ادامه اجرای طرح با وضع موجود را خسرا نی مسلم نسبت به تاریخ معاصر و جفایی بزرگ نسبت به بازماندگان شهدا و حتی نسلهای آینده ارزیابی می کند و با آن مخالف است . امید است این بار قبل از هر اقدام شتابزده و نسنجیده، توصیه و حساسیت مجامع مربوط مد نظر واقع شود.                                                            والسلام علی من اتبع الهدي
 روابط عمومی ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام

            نظرات کاربران :


 
نظر شما درباره اين مطلب:







به خاطر سپردن اطلاعات؟



   

 

 

معرفي سايت تخصصي بررسي شبكه هاي هرمي
شهید بهشتی و جنبش سبز
تجمع دانشجویان صنعتی شاهرود در حمایت از ولایت فقیه
نقش عمار در جنگ صفین
سفره های رنگین سیما،حسرت کودک گرسنه و عرق شرم پدر
جدال جمهوري با زنگيان کافوري
راه 43 منتشر شد
موقعیت امروز جمهوری اسلامی موقعیت "قلب جهان" است
اگر از همت و متوسلیان برای نسل سوم گفته بودند، امروز کسی جرات دزدیدن نام آنها را نداشت
تقدیر و حمایت ویژه جنبش عدالتخواه دانشجویی از بیانات آیت ا... صادق آملی لاریجانی در تأکید بر مبارزه با مفاسد اقتصادی
انتقاد رئيس دستگاه قضا از مبارزه ضعيف با مفسدان اقتصادي/ مسير كنوني جواب نمي دهد
سخنراني شهيد حسين الحوثي در عيد غدير 1423
تأملی گذرا بر عملکرد دستگاه ها و نهادها در تحقق اسلام ناب
چرا حل مشكلات اساسي كشور روي زمين مي‌ماند؟
نشست تحليلي پيرامون ابعاد و پيامدهاي اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها
نقشه راه دانشجویان دانشگاه اسلامی
روشن فکران غرب زده نخواهند توانست رأی ملت را وتو کنند
سیر عدد شدی احمد جان!
مردم همچنان در انتظار سبد غذایی دولت
الحوثي: عربستان از بمب فسفري استفاده مي‌کند
گر "غدیر" به درستی محقق می‌شد،امروز نیازهای بشر اینقدر ابتدایی نمی‌ماند
اشاره به مافیای رسانه و سیاست در یک سریال
تظاهرات معلولان فلسطینی برای پایان دادن به محاصره غزه
وعده وزارت اطلاعات براي جمع كردن هرمي ها
نیمی از مساجد در طول سال فعالیتی ندارند
تشدید هجوم هوایی عربستان به یمن
تقابل اسلام ناب و اسلام التقاطی در انتخابات 88
نظریه ولایت فقیه و عقلانیت
روایت شهادت حسین الحوثی
جديدترين گزارش مركز پژوهشها از آثار فعاليت شركتهاي هرمي
مناظره بايد دور از فضاي جنجال سياسي و هياهو صورت گيرد
تشكل‌هاي دانشجويي نسبت به اتفاقات و فضاي كشور هوشيار باشند
انتقاد شديد نماينده جنبش از عملکرد صدا و سيما در به تصوير کشيدن تجملات و اشرافي گري
موقعیت امروز جمهوری اسلامی موقعیت "قلب جهان" است
رویش باید آگاهی مردم را نشانه بگیرد
اسكيزوفرني سياسي‏، انفجار جنسي‏، لكنت زبان، تفاوت فرهنگي‏ و انتخابات دهم
مردم، جریانات ریزشی را كنار می‌زنند
گفتگو با دکتر کوشکی درباره موضع نظام نسبت به یمن
همدستي نيروهاي القاعده با دولت صنعاء در سركوب شيعيان الحوثي
راز نسخه دوم

    


 


   

    



 

استفاده و باز نشر  مطالب سايت با ذکر ماخذ بلامانع مي‌باشد  |  ارتباط با ما
طراحي و برنامه‌نويسي از موسسه نرم‌افزاري آرمان